ترکیه یکی از کشورهای مناسب برای تحصیل ایرانیان است. دانشجویان ایرانی میتوانند برای ادامه تحصیل و اقامت دائم به کشور ترکیه مهاجرت نمایند. در حال حاضر مهارت و تحصیل در ترکیه به علت ویژگیهای قابل توجه و منحصر به فرد آن از جمله رفت و آمد آسان، کم هزینه و بدون نیاز به ویزا، موقعیت جغرافیایی مناسب به عنوان پل ارتباطی بین آسیا و اروپا، برخورداری از فرهنگ شرقی غنی، و نزدیک به کشورمان، آموزش عالی معتبر و بروز در دانشگاه در راستای اشتغال، کیفیت مطلوب آموزشی و مقرون به صرفه بودن مخارج زندگی و تحصیل، به گزینهای ایدهآل برای بسیاری از دانشجویان جهان به ویژه کشورهای آسیایی و خاورمیانه تبدیل شده است. دانشجویان میتوانند پس از اخذ ویزای تحصیلی ترکیه و مهاجرت به این کشور پس از گذت یک ماه، اقامت ترکیه از طریق تحصیل را دریافت کنند.
تحصیل در ترکیه بدون آزمون
دانشجویان بینالمللی برای تحصیل در ترکیه و انتخاب دانشگاه باید در آزمون YOS شرکت کنند. این آزمون شرط ورود به دانشگاههای ترکیه برای متقاضیات مقطع لیسانس است. با این وجود، برخی از دانشگاههای دولتی و خصوصی اقدام به پذیرش دانشجو بدون در نظر گرفتن این آزمون میکنند. تحصیلات دانشگاهی بدون آزمون، گزینه مناسب و پر طرفدار برای متقاضیات ایرانی محسوب میشود، به ویژه برای افرادی که به دلایل مختلف موفق به قبولی در کنکور در ایران نشدهاند. برخی از دانشگاههای معتبر در شهرهای مختلف ترکیه مانند دانشگاه آلتینباش، دانشگاه باهچه شهیر، دانشگاه آیدین استانبول، دانشگاه اقتصاد ازمیر و… هرساله با دریافت هزینهای مشخص، اقدام به پذیرش دانشجویان خارجی از کشورهای مختلف نمودهاند.
شرایط تحصیل بدون آزمون در دانشگاههای ترکیه
- به طور کامل جزو اتباع خارجی محسوب شوند.
- افردی که در اصل شهروند ترکیه محسوب میشوند، اما تابعیت کشور دیگری را دارند.
- اتباع خارجی که اخیرا شهروند ترکیه شدهاند.
- · افرادی که تحصیلات دبیرستان خود را در ترکیه به پایان رساندهاند، اما شهروند کشورهای خارجی هستند.
شرایط تحصیل در ترکیه
اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید، شرط اول فارغالتحصیل شدن از دبیرستان است. لذا داشتن حداقل مدرک دیپلم برای ادامه تحصیل در ترکیه الزامی است. سپس میتوانید با توجه به تمایل و تسلط خود بر زبان ترکی و یا انگلیسی اقدام به انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی مورد نظر خود نمایند. افراد مسلط به زبان ترکی استانبولی میتوانند برای ادامه تحصیل دانشگاههای دولتی را انتخاب کنند. اگر متقاضی تسلط خوبی به زبان ترکی داشته باشد، مسیر هموارتری را برای تحصیل در ترکیه پیش رو خواهد داشت و در صورت عدم تسلط به زبان ترکی، معمولا دورههای آموزشی برای یادگیری برگزار خواهد شد.
هزینه تحصیل در ترکیه
هزینه زندگی در ترکیه برای دانشجویان بینالمللی بسیار مناسب است. از طرفی، برنامههای مختلفی برای بورسیههای تحصیلی در ترکیه فراهم شده است. به طور کلی هزینه تحصیل از 1000 دلار در سال برای یک دانشگاه دولتی تا 20000 دلار در سال برای یک دانشگاه خصوصی متغیر است. هزینه زندگی یک دانشجو در ترکیه ماهانه نزدیک به 400 دلار است.
تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی
تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه به علت هزینههای پایینی که دارد، نظر متقاضیان زیادی را به خود جلب کرده است. اکثر دانشجویان ایرانی برای تحصیل، مقطع پزشکی کشور ترکیه را برای تحصیل انتخاب میکنند، چرا که هزینههای تحصیلی پایینی دارد. مقطع کارشناسی در ترکیه، حدود چهار سال به طول میانجامد. البته متقاضیان قبل از ورود به این مقطع باید در آزمون ورودی شرکت کنند و با اخذ نمره قبولی در این آزمون میتوانند پذیرش دانشگاههای ترکیه را اخذ نمایند. لازم به ذکر است که دانشگاههای خصوصی ترکیه اکثرا متقاضیان را بر اساس رزومه تحصیلیشان پذیرش میکنند و آزمون ورودی بیشتر برای دانشگاههای دولتی ترکیه میباشد.
تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، برای اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل، کار چندان سختی نیست. شما میتوانید با اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه و ارائه مدارک زیر، در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل نمایید. مدارک مورد نیاز جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد عبارت است از:
- تکمیل و ارائه فرم پذیرش
- ارائه مدارک هویتی
- ارائه مدرک کارشناسی به همراه ریز نمرات
- ارائه نمرات آزمونهای GRE و GMAT
- ارائه توصیه نامه
- ارائه انگیزه نامه
- ارائه مدرک زبان انگلیسی در سطح آیلتس با نمره 6 الی 6.5
- ارائه رزومه تحصیلی
تحصیل در این مقطع با توجه به رشته تحصیلی و دانشگاه متفاوت است؛ اما به طور کلی حداقل 2 تا 3 سال به طول میانجامد. شرایط پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاهای ترکیه با توجه به رشته متقاضی، متفاوت است.
تحصیل در ترکیه در مقطع دکترا
شما با اخذ پذیرش از دانشگاهها یا موسسات عالی میتوانید در مقطع دکترا تحصیل نمایید. تحصیل در این مقطع نزدیک به 4 تا 5 سال به طول میانجامد. البته این مدت زمان به نوع رشته و دانشگاه متقاضی بستگی دارد. همچنین برای اخذ پذیرش در مقطع دکترا، حداقل باید مدرک آیلتس با نمره 6 تا 7.5 را دارا باشید. برای پذیرش در مقطع دکترا، شما باید مراحلی را طی نمایید. در مرحله اول شما باید در یم آزمون مهارت شرکت کنید. در این آزمون مهارتهای شما بررسی و ارزیابی میشود. همچنین پروپوزال دانشجو در این مرحله مورد ارزیابی قرار میگیرد. تحصیل در مقطع دکترا در ترکیه هر 6 ماه یکبار توسط کمیته پیگیری، مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
- تکمیل و ارائه فرم درخواست ویزا
- پرداخت هزینه اخذ ویزا
- ارائه مدارک تحصیلی به همراه ریزنمرات و ترجمه
- اثبات تمکن مالی
- ارائه عکس
- ارائه اصل و کپی پاسپورت معتبر
- ارائه بیمه در طی اقامت در ترکیه
- ارائه پذیرش در از دانشگاه ترکیه
- ارائه بلیطهای رفت و برگشت
- ارائه مدرک سکونت در ترکیه
با ارائه مدارک ذکر شده به سفارت، پس از گذشت 15 روز کاری ویزای تحصیلی شما اماده میشود