مهاجرت افراد به دیگر کشورها برای استفاده از شرایط کاری؛ تحصیلی و… طی سالهای اخیر روند افزایشی داشته است. نبود امکانات کافی برای تحصیل و یا نبودن شرایط و امکانات کافی برای کار متناسب با تحصیل باعث افزایش این آمارها طی سالهای اخیر شده است. بسیاری از کشورهای جهان شرایط سنی خاصی را برای متقاضیان مهاجرت در نظر گرفتهاند اما این این موضوع درباره همه کشورهای دنیا صدق نمیکند.
براساس آمارهای موجود از هر 8 مهاجر از سراسر جهان، 1 نفر کودک زیر 18 سال است. در سالهای اخیر بسیاری از علاقهمندان به مهاجرت به خارج از کشور کمتر از 18 سال سن دارند. پروسه مهاجرت افراد زیر 18 سال میتواند از روشهای مختلف مثل دریافت ویزای دانشآموزی و ویزای همراه (والدین) به بسیاری از کشورهای مطرح جهانی مثل انگلستان، آلمان، کانادا و… صورت گیرد. بسیاری از افراد زیر 18 سال جهت مهاجرت به کشورهایی مثل انگلستان، اسپانیا و سایر کشورهای ذکر شده میتوانند از مدارس بینالمللی یا مدارس شبانهروزی به راحتی پذیرش گرفته و به تنهایی مهاجرت کنند. شرایط کهاجرت افراد زیر 18 سال کاملا به شرایط فرد، بودجه مدنظر، وضعیت مهاجرتی والدین، سلیقه شخصی و… بستگی دارد.
شرایط مهاجرت افراد زیر 18 سال
در دنیا متقاضیان مهاجرت زیر 18 سال که افراد Minro محسوب میشوند، ملزم به ارائه رضایتنامه از والدین برای این امر هستند. ضمن اینکه افراد متقاضی میبایست یک سرپرست قانونی در کشور مقصد داشته باشند تا مجاز به مهاجرت به کشور مورد نظر شوند. این لفراد اغلب به قصد تحصیل و استفاده از شرایط بیشتر در این خصوص اقدام به مهاجرت تحصیلی به سایر کشورها مینمایند. برای این منظور میبایست قبل از هرگونه اقدامی از مدارس بینالمللی در کشور مقصد نامه پذیرش تحصیلی دریافت نماید که با مراجعه به وبسایت مدارس امکانپذیر خواهد بود. با طی مراحل و دریافت مدارک لازم و مصاحبه، افراد موفق به پذیرش این مدارس خواهند شد. داشتن شرایط و مدارک خود یکی از مهمترین نکات برای متقاضیان مهاجرت زیر 18 سال خواهد بود.
مدارک لازم برای مهاجرت افراد زیر 18 سال
- پاسپورت و مدارک هویتی
- سوابق تحصیلی و ریزنمرات (برای ویزای تحصیلی)
- گواهی تمکن مالی
- نامه پذیرش از مدرسه یا موسسه آموزشی در کشور مقصد (برای ویزای تحصیلی)
- رضایتنامه کتبی والدین برای تحصیل و مهاجرت افراد زیر 18 سال (برای ویزای تحصیلی)
- ترجمه مدارک تحصیلی
- ترجمه مدارک تحصیلی و هویتی
بهترین کشور اروپایی برای مهاجرت زیر 18 سال
بیشتر کشورهای اروپایی جزو کشورهای توسعه یافته در دنیا به شمار میروند. از این رو انتخاب یک کشور به عنوان برترین کشور کمی دشوار خواهد بود. افراد با توجه به شرایط و ملاکهایی که مدنظرشان است، یکی از کشورهای اروپایی را برای مقصد مهاجرت خود انتخاب میکنند. فاکتورهایی مانند شرایط کاری، دستمزد بالا، استانداردهای بالای زندگی و… از جمله مواردی است که افراد با توجه به آن اقدام به مهاجرت به کشورهای اروپایی مینمایند.
بر طبق این فاکتورها کشورهای آلمان، پرتغال، اسپانیا، لوکزامبورگ، انگلستان، فنلاند، ایسلند، ایرلند و سوئیس جزو کشورهای برتر به لحاظ شرایط زندگی هستند. اما از لحاظ کاری کشورهای آلمان، استونی، نروژ، ایرلند، جمهوری چک و هلند جزو لیست کشورهای اروپایی برای این منظور هستند. به لحاظ تحصیلی آلمان، پرتغال، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، سوئد، دانمارک، هلند، انگلستان و سوئیس در جدول لیست بهترین کشورها برای این مهاجرت قرار دارند. پس میتوان گفت کشور آلمان گزینه ایدهآل و مناسبی برای مهاجرت به کشور اروپایی است.
مهاجرت افراد زیر 18 سال بدون اجازه والدین
طبق قوانین حضانت کشور برای خانوادههای مطلقه و فرزندان مشترکشان، هرکدام از والدینی که حضانت فرزند مشترک را بر عهده دارند، حتی با کسب اجازه از دادگاه نیز نمیتوانند بدون تایید والد دیگر، فرزند خود را از ایران خارج کند. برای مثال اگر حضانت فرزند زیر 18 سال با مادر باشد، مطابق قوانین کشور نمیتواند فرزند خود را بدون کسب رضایت پدر از کشور خارج کند. در مقابل، زمانی که حضانت فرزند با پدر باشد، فرزند گذرنامه خود را دریافت میکند اما مادر میتواند با ثبت شکایت خود در اداره گذرنامه، مانع از خروج فرند خود به صورت قانونی شود. این شرایط برای تمامی خانوادهها برقرار است.
در صورتی که مادر دختر، مجددا ازدواج کرده باشد، درخواست خروج از کشور، توسط دادگاه بررسی شده و تمام جریان به شرایط و تشخیص دادگاه وابسته است. در حقیقت تنها راه دریافت اجازه خروج دختر زیر 18 سال، بدون کسب رضایت پدر، تشخیص دادگاه است. دادگاه با بررسی شرایط موجود، به تصمیمگیری درباره خروج دختر از کشور میگردازد. در غیر این صورت به هیچ عنوان اجازه خروج به فرد مورد نظر داده نخواهد شد.