ثبت شرکت در ترکیه یکی از بهترین راهها برای اخذ اقامت دائم ترکیه برای خود و خانوادهتان به شمار میرود. کشور ترکیه به دلیل داشتن شباهتهای فرهنگی بسیاری با ایران، یکی از بهترین مقصدهای مهاجرتی برای ایرانیان محسوب میشود. اقتصاد پایدار این کشور، کم بودن هزینههای زندگی در ترکیه، تسهیلات دولتی برای ثبت شرکت در ترکیه، عدم محدودیت برای ثبت شرکت ایرانیان و… باعث شده است تا ترکیه یکی از مناسبترین انتخابهای ایرانیان برای مهاجرت باشد.
شرایط ثبت شرکت در ترکیه
چنانچه قصد ایجاد کسب و کار در ترکیه را دارید، اولین کاری که باید انجام دهید ثبت شرکتدر ترکیه است. اگر قصد کار در ترکیه را نیز دارید، باز هم باید بدانید که ثبت شرکت در ترکیه اصولیترین روش برای دریافت اجازه کار در ترکیه است و افراد خارجی برای هرگونه فعالیت تجاری در ترکیه (حتی ایجاد رستوران) ملزم به ثبت شرکت در ترکیه هستند. قوانین ثبت شرکت در ترکیه مشابه قوانین ایران است و فقط چند تفاوت جزئی دارد. برای ثبت شرکت در ترکیه، لازم نیست حتما مجوز اقامت داشته باشید و میتوانید کارهای ثبت شرکت را در ایران انجام دهید. برای ثبت شرکت در ترکیه، کلیه اسناد و اظهارات باید به دفاتر ثبت تجارت واقع در استانی که شرکت شما در آن مستقر است، ارسال شوند. این مدارک پس از بررسی توسط دفاتر ثبت تجارت، یک تاییدیه رسمی دریافت میکنند. ثبت شرکت در ترکیه به هیچ وجه روند سختی ندارد و شما با ارائه مدارک و هزینههای لازم، میتوانید در عرض چند روز صاحب یک شرکت شوید. برای ثبت هیچ یک از انواع شرکتها در ترکیه، به مدرک زبان ترکی نیاز ندارید.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
- دریافت اقامت برای شخص مدیرعامل و همسر و کودکان
- افتتاح حساب بانکی در ترکیه و استفاده از مزایای آن
- هزیه ثبت بسیار پاییت آن نسبت به سایر کشورها
- امکان عقد قراردادهای بینالمللی توسط شرکت به صورت حقوقی
- اخذ کارت بازرگانی از شرکت ترکیه
- بیمه شدن مدیر شرکت
- احتساب مالیات بر اساس درآمد خالص شرکت
- امکان تاسیس شعبه در کشورهای اروپایی و استفاده از مزایای حساب بانکی شرکتی اروپا
انواع شرکت قابل ثبت در ترکیه
شرکت مسئولیت محدود: این نوع شرکت باید با حداقل یک نفر و حداکثر با 50 نفر، ثبت و تاسیس شود. طبق قوانین سهم هر سهامدار از سود و زیان شرکت بسته به میزان سهم این فرد حقیقی و یا حقوقی دارد و در صورت ورشکستگی شرکت، طلبکار تنها میتواند به اندازه سهام شرکت مطالبه کند و نه بیشتر از آن. مدیران این نوع شرکت میتوانند از شهروندان ترکیه، اتباع خارجی و حتی طبق اساسنامه شرکت از کسانی به غیر از سهامداران شرکت باشند. حداقل سرمایه برای راهاندازی شرکت با مسئولیت محدود، 20.000 لیر است.
شرکت سهامی: ما در ترکیه دو نوع شرکت سهامی داریم، شرکتهایی که کمتر از 250 سرمایهگذار دارد، شرکت سهامی خاص نامیده میشود و همچنین شرکتهایی که بیشتر از 250 نفر سرمایهگذار دارند، شرکت سهامی عام نام دارند. سهمها در شرکت های سهامی به یک اندازه مساوی هستند که البته هر سهامداری میتواند به اندازهای که میتواند سهم بخرد. میزان سود و زیان هر سهامدار هم بسته به میزان همین سهامها محاسبه میشود. حداقل سرمایه برای راهاندازی شرکت سهامی، 52.000 لیر است.
شرکت مناطق آزاد ترکیه: این نوع از شرکت مخصوص کسانی است که کالایی تولید میکنند، در واقع یک فعالیت صنعتی حساب میشود که شما میتوانید در مناطقی که به شما معرفی میشوند، با قیمتی مناسب اقدام به خرید زمین کنید و با تسهیلاتی مناسب و ارزنده از طرف دولت ترکیه، دست به ساخت سولهای در آن منطقه بزنید. کشور ترکیه برای استخدام کارگر و کارمند در این زمینه به شما تسهیلاتی استثنایی از جمله بیمه و معافیتهای مالیاتی اعطا میکند. حداقل سرمایه برای راهاندازی شرکت مناطق آزاد ترکیه، 50.000 لیر است.
شرکت تضامنی: نکته مهم در مورد این شرکت آن است که در صورت وجود بدهی و قروض برای این شرکت هرکدام از شرکا مسئول و موظف به پرداخت آنها هستند حتی اگر میزان این بدهیها بیشتر از کل سرمایه و ارزش شرکت باشد. حداقل سرمایه برای راهاندازی شرکت، 10.000 لیر است.
شرکت مختلط: در این نوع شرکتها تنها یک یا چند نفر از سهامداران (به جز اشخاص حقیقی) متحمل بدهیها و قروض شرکت میباشند و باقی سهامداران فقط به میزان سرمایه اولیه خود مسئول هستند.
موسسات مالی (صرافی): این نوع از بنگاه اقتصادی، یک شرکت سهامی محسوب میشود با این تفاوت که برای ثبت و تاسیس آن باید از مراجع ذیربط مجوزهای لازم را اخذ کرد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه
- اصل پاسپورت هر یک از شرکا (با اعتبار بیش از 6 ماه) به همراه ترجمه رسمی
- مدرک اثبات میزان سرمایه و منبع آن
- دو قطعه عکس سه در چهار (رنگی با زمینه روشن)
- چند نام انتخابی برای شرکت
- شماره شناسه مالیاتی برای سهامداران و مدیران
- زمینه فعالیت شرکت در ترکیه (اساسنامه)
- تعیین درصد سهام هر یک از شرکای شرکت
- معرفی مدیر شرکت
مراحل ثبت شرکت در ترکیه
- ترجمه رسمی گذرنامههای اعضای شرکت به زبان ترکی استانبولی
- مشخص کردن محل شرکت به صورت فیزیکی و یا دفتر اشتراکی
- انتخاب یک حسابدار رسمی ترک برای شرکت
- تنظیم اساسنامه شرکت به زبان ترکی استانبولی مطابق با قوانین کشور ترکیه
- اخذ شماره مالیات اعضای شرکت از اداره مالیات ترکیه
- تکمیل فرم مخصوص ثبت شرکت در ترکیه
- مراجعه به اتاق بازرگانی ترکیه و تکمیل فرمهای مربوطه
- ثبت رسمی امضای مدیرعامل در اداره ثبت اسناد
- تایید رسمی اساسنامه در اداره ثبت اسناد
- بازکردن حساب شخصی و شرکتی برای واریز سرمایه اولیه
- چاپ روزنامه رسمی شرکت
- اخذ شماره مالیاتی شرکتی از اداره مالیات ترکیه
- اخذ کارت ثبت شرکت یا همان کارت بازرگانی شرکت
- اخذ مجوز دفاتر حسابداری و گشایش آنها
اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت در ترکیه
دریافت اقامت از طریق ثبت شرکت در ترکیه ممکن است. برای اخذ اقامت دائم ترکیه فقط کافی است که پس از ثبت شرکت، 5 سال به طور مداوم در این کشور زندگی کنید. اگر یکی از شرایط زیر را داشته باشید،توسط دولت ترکیه به رسمیت شناخته خواهید شد و میتوانید تابعیت ترکیه را دریافت کنید.
- حداقل 500.000 دلار آمریکا در ترکیه سرمایهگذاری کنید.
- برای حداقل 50 نفر اشتغال ایجاد کنید.
- املاک غیر منقول به ارزش بیشتر از 400.000 دلار آمریکا خریداری کنید.
- حداقل 500.000 دلار آمریکا در یکی از بانکهای ترکیه به مدت سه سال سپردهگذاری کنید.
- حداقل 500.000 دلار اوراق قرضه دولتی خریداری کرده و به مدت سه سال آنها را نفروشید.